Το απόλυτο και πιο παλιό Greek breakfast. Porridge με βιολογικό τραχανά με φρέσκο κατσικίσιο γάλα.
Τουλάχιστον εμάς που αρκετές μέρες ξυπνούσαμε στο χωρίο με τη γιαγιά και τον παππού, ένα από τα αγαπημένα μας πρωινά, ήταν ο ζεστός τραχανάς με μπόλικη φέτα και ψωμάκι. Και πηχτός, όχι αραιωμένος. Για να μας ‘πιάσει’ καλά και να έχουμε δύναμη για παιχνίδι!
Μία συνταγή από την Ελένη (https://www.facebook.com/little.hands.blw), με Βιολογικό Τραχανά με Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα Μενοίκιο από την Mama Irene Pasta (https://www.facebook.com/mamairenepasta).
Τι θα χρειαστούμε για 2-3 μερίδες:
- 100gr Βιολογικό τραχανά με φρέσκο κατσικίσιο γάλα
- 300gr φρέσκο γάλα
- 150gr νερό
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 3 χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.σ. προαιρετικά μέλι ή λευκό πετιμέζι
Για το σερβίρισμα
- φρούτα του δάσους
Διαδικασία:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
- Βράζουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενές χυλό. Καθόλη τη διάρκεια δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε τακτικά.
- Σερβίρουμε ζεστό μαζί με φρούτα.
Tips
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό ακόμα.
- Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει το porridge με τραχανά.
- Μπορούμε να το κάνουμε μόνο με νερό ή μόνο με γάλα αν θέλουμε.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα αλλά και με έξτρα φυστικοβούτυρο ή μέλι.