‘’ΜΕΝΟΙΚΙΟ’’
Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» ιδρύθηκε το 2008 στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην σκιά του Μενοικίου Όρους, εκφράζοντας το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος. Ο βασικός στόχος που τέθηκε από την πρώτη στιγμή ήταν η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες που συνδυάζουν την τεχνολογία με την παράδοση και τις διαχρονικές και αυθεντικές γεύσεις της.
Με αφετηρία την εμπειρία μας στην καλλιέργεια και παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών δημητριακών, δημιουργήσαμε σε πρώτο στάδιο την Κτηνοτροφική μονάδα και έπειτα μία σύγχρονη γραμμή παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών. Όταν πια εξασφαλίστηκε η κάλυψη των αναγκών της κτηνοτροφικής μονάδας σε ζωοτροφές, το πλεόνασμα διοχετεύθηκε σε ένα επιλεγμένο δίκτυο παραγωγών γάλακτος από όπου προμηθευόμαστε το γάλα για την παραγωγή των προϊόντων. Τα οποία παρασκευάζονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του τυροκομείου μας Από το 2013 παράγουμε υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένα από έγκριτους φορείς βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα, με διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας με βάση τα πρότυπα HACCP και ISO 22000.
Οραματιστήκαμε την δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού πλήρως εναρμονισμένου με τον τόπο Μας. Σίγουροι πλέον για την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε και σεβόμενοι τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, συνεχίζουμε να πορευόμαστε με γνώμονα την υψηλή διατροφική αξία και την ποιότητα των προϊόντα μας.